"A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát!" Picasso
Bemutatkozás

"Festményeimet megálmodom, majd álmaimat megfestem." Van Gogh

 

Bálint Szabolcsnak hívnak.

Megpróbálom összeszedni a gondolataimat, hogy a földön állva is KÉP-ben legyenek velem és ne csak a falat nézve szörnyűlködjenek, hogy amit látnak, az KÉP-telenség.

Budapesten élek, de Drégelypalánkról származom, egy kisfaluból ami a  Nógrád szívében fekszik, az Ipoly partján.  Itt folytattam általános iskolai tanulmányaimat.  Hálával tartozom festőművész és tanítómnak, Mózer Györgynek, aki felkeltette érdeklődésemet a művészetek iránt. Ő tanított meg arra, hogy a világ nem csak abból áll, amit látunk és tanulunk, mindig a dolgok mögé kell nézni, hogy tisztán lássuk a valóságot.

Sokáig nem volt lehetőségem arra, hogy a bele mélyedjek a művészetek világába, más felé vitt az utam, de ahogy tudjuk is:

"Dei viae investigabiles sunt.",

vagyis:

"Isten útjai kifürkészhetetlenek."

Így történt az, hogy találkoztam kedvesemmel, aki ma már a feleségem. Róla annyit kell tudni, hogy Smitnya Enikőnek hívják, amatőr költő,- író és ritkán festeget is. Tőle kaptam a hitet és én is ecsetet ragadtam. Ez volt életem legjobb döntése. Végre beteljesült régi vágyam, azt csinálom amit szeretek és feleségem maximálisan támogat ebben. A Remény című verse ihlette az egyik képemet, amit  kiállításomon a verssel együtt tettem közzé. Ez volt a kezdet …. aztán  csak festettem és festettem ….. ma már erről szólnak a hétköznapjaim.

MUNKA KÖZBEN:


Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.